OEFENTHERAPIE CESAR HEETEN
STOEL EN CUPPING MASSAGE

Wat doet cupping

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Zo worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen.

Hoe werkt cupping

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van het betreffende deel van het lichaam. Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

Wanneer cupping

  • Rug- en schouder-klachten,
  • hoofdpijn,
  • pijnlijke menstruatie,
  • maag – en darmklachten,
  • zwakke spijsvertering,
  • chronische verkoudheid en astma,
  •  hoest en beginnende griep.

Stoelmassage

Stoel Massage is een zeer effectieve drukpunt massage van het bovenlichaam, schouders, nek, rug, armen en handen. Stoelmassage werkt goed ter preventie van klachten en wordt als prettig ervaren door mensen die liever zitten dan liggen. In principe is het mogelijk om verschillende technieken te gebruiken op de stoel. Ik maak gebruik van technieken uit de shiatsu en uit de touch pro stoelkata en gebruik daarbij mijn intuïtie. De massage bevordert de bloedcirculatie en versterkt de natuurlijke afweer van ons lichaam. Tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Deze massage duurt 30 minuten en wordt toegepast terwijl je geheel gekleed blijft.

Een stoelmassage voor uw medewerkers?

Als mensen gemotiveerd zijn en zich goed voelen, kunnen ze bergen verzetten. Gedreven medewerkers die goed in hun vel zitten maken het verschil; voor de organisatie, de klanten en hun omgeving.

Ik zie uw medewerkers als de ziel van uw organisatie. Hoe beter zij zich voelen, hoe beter de organisatie functioneert. Een stoelmassage draagt bij aan het gevoel van welbevinden van uw medewerkers. Een stoelmassage is een goede investering en een gebaar dat door uw medewerkers zeker wordt gewaardeerd.